Επίσκεψη των τάξεων Ε1, Ε2, ΣΤ στη Γαλακτοβιομηχανία «ΚΟΡΦΗ»



Επίσκεψη των τάξεων Ε1, Ε2, ΣΤ στη Γαλακτοβιομηχανία «ΚΟΡΦΗ»
Διαφάνεια4Σήμερα στις 3 Φεβρουαρίου 2016 ημέρα Τετάρτη, οι τάξεις Ε1, Ε2, ΣΤ΄ του Σχολείου μας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη ? εκπαιδευτική εκδρομή στη Γαλακτοβιομηχανία «ΚΟΡΦΗ» στον Κάτω Άγιο Ιωάννη Πιερίας, στο πλαίσιο τον προγραμματισμένων διδακτικών επισκέψεων Β΄ Τριμήνου.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του εργοστασίου. Παρακολούθησαν τα στάδια εμφιάλωσης του γάλακτος στα πλαστικά μπουκάλια. Επίσης αξιοθαύμαστο στάθηκε το γεγονός το πώς από ένα μικρό μέρος πλαστικού διαμορφώνεται με τη θερμότητα ένα ολόκληρο  μπουκάλι. Το εργοστάσιο «ΚΟΡΦΗ» κατασκευάζει μόνο του τα μπουκάλια όπου εμφιαλώνει το γάλα.

Στο τέλος δόθηκε ως αναμνηστικό δώρο σε όλους τους μαθητές , τους συνοδούς αλλά και για τους  εκπαιδευτικούς στο σχολείο δώρο ένα μικρό μπουκάλι κακάο και ένα έντυπο που αφορά τα προϊόντα της εταιρίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κάθε μέρα συλλέγεται το γάλα από τις κτηνοτροφικές μονάδες, και αφού γίνει ο πρώτος έλεγχος για να διαπιστωθεί ότι είναι άριστο, μεταφέρεται υπό ψύξη με ειδικά φορτηγά βυτία στο εργοστάσιο. Οι κοντινές αποστάσεις των κτηνοτροφικών μονάδων κάνουν εφικτή την επεξεργασία του γάλακτος μέσα σε λίγες ώρες από το άρμεγμα.

processing_1 processing_2

Στις εγκαταστάσεις της εταιρείας το γάλα παστεριώνεται, διαδικασία κατά την οποία απαλλάσσεται από τους παθογόνους μικροοργανισμούς αλλά διατηρούνται αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά του. Στη συνέχεια ομογενοποιείται και εμφιαλώνεται.

Σε όλη τη διάρκεια της επεξεργασίας του, από την παραλαβή έως και το τελικό προϊόν υπόκειται σε λεπτομερείς και συνεχείς εργαστηριακούς ελέγχους που διασφαλίζουν την ποιότητα του προϊόντος.

1

 

Comments are closed