Η Κατερίνα Νικολαΐδου στο σχολείο μας

Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό υποδέχθηκαν οι μαθητές του πρωταθλήτρια κωπηλασίας Κατερίνα Νικολαΐδου που αποδεχόμενη την πρόσκληση του Συλλόγου Διδασκόντων και του Διευθυντή κ.  Βιδάκη Χρήστο,  επισκέφτηκε το σχολείο μας  το πρωί της  Δευτέρας 23/5/2016.

Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παρουσίαση της κ. Φυτοπούλου, προπονήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, όπου παρουσίασε σε βίντεο τους αγώνες συμμετοχής της κ. Νικολαΐδου καθώς και θέματα άθλησης που αφορούν την κωπηλασία.

Κατόπιν η πρωταθλήτρια Κατερίνα Νικολαΐδου μίλησε στα παιδιά για το αγαπημένο της άθλημα την κωπηλασία, την μεγάλη προσπάθεια, την επιμονή και τη θέληση που απαιτούνται για να έρθουν οι μεγάλες διακρίσεις και προέτρεψε τους μαθητές να ασχοληθούν με τον αθλητισμό που μόνο θετικά έχει να τους προσφέρει. Επίσης  τους συνέστησε να μην πτοούνται από τις αποτυχίες, αλλά να προσπαθούν με επιμονή και πάθος για να πετύχουν τους στόχους τους.

Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την ευκαιρία που τους δόθηκε να γνωρίσουν από κοντά την Νικολαΐδου, κάνοντάς της πολλές ερωτήσεις για την προσπάθειά της, την καθημερινή της ζωή και τον τρόπο που έφτασε στην επιτυχία. Η Νικολαΐδου ανταποκρίθηκε με χαρά στο μεγάλο ενδιαφέρον των μαθητών μας απαντώντας με προθυμία σε κάθε τους ερώτηση.

Στο τέλος όλοι οι μαθητές και οι δάσκαλοι την ευχαρίστησαν θερμά για το χρόνο που αφιέρωσε και της απένειμαν τιμητική πλακέτα για τις Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες αθλητικές της διακρίσεις και το ήθος της που αποτελεί παράδειγμα για όλους και ιδιαίτερα τους νέους σήμερα.

Ευχαριστούμε: την κ. Νικολαΐδου Κατερίνα, τους γονείς της, τον κ. Καρπόυζα Βαγγέλη, την κ. Φυτοπούλου.

Φωτογραφικό υλικό εδώ

Λίγα λόγια για την Κατερίνα Νικολαΐδου:

Η Κατερίνα Νικολαΐδου (γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 1992 στην Κατερίνη[1]) είναι Ελληνίδα πρωταθλήτρια της κωπηλασίας. Έχει στο ενεργητικό της σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες, όπως τα χρυσά μετάλλια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2013 και το 2014 και στους Μεσογειακούς Αγώνες της ίδιας χρονιάς. Προπονητής της είναι ο Γιώργος Μπικογιάννης και ομάδα της ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης (ΝΟΚΑΤ).

Προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια με 4 παιδιά συμπεριλαμβανομένης της Κατερίνας. Ο πατέρας της, Γιάννης Νικολαΐδης ήταν και ο ίδιος πρωταθλητής της κωπηλασίας και ήταν συναθλητής του Γιώργου Μπικογιάννη.[2] Στην αρχή η Νικολαΐδου ασχολήθηκε με την κολύμβηση, αλλα μετά από παρότρυνση του πατέρα της και του Γιώργου Μπικογιάννη δοκίμασε και την κωπηλασία. Έγινε μέλος του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης το 2007.

Σύντομα η αθλήτρια σημείωσε επιτυχίες. Το 2008 αναδείχθηκε για πρώτη φορά πρωταθλήτρια Ελλάδας στο αγώνισμα 1Χ (σκιφ) κορασίδων.Το 2010 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης

Στις 2 Ιουνίου 2013 η Νικολαΐδου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας που διεξήχθη στηΣεβίλλη με σκιφ ελαφρών βαρών με χρόνο 8:32.92 στον τελικό.[3] Ο χρόνος που σημείωσε η αθλήτρια από την Κατερίνη ήταν ο καλύτερος του αγωνίσματος στη διοργάνωση[4] Την 1η Ιουνίου 2014 η αθλήτρια διατήρησε τον τίτλο της, καθώς πρώτευσε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην ίδια διοργάνωση, η οποία έγινε στο Βελιγράδι.[5]

Μεσογειακοί Αγώνες

Λίγες εβδομάδες μετά τη νίκη της στη Σεβίλλη, στις 23 Ιουνίου 2013, η Κατερίνα Νικολαΐδου κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 στη Μερσίνα της Τουρκίας. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ήταν πρώτη στον τελικό με χρόνο 7:45.71 και με 2η τη Λάουρα Μιλάνι από την Ιταλία (+3.76), ενώ 3η ήταν η Κύπρια Άννα Ιωάννου (+4.70)[6].

Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Η Νικολαΐδου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας στο Άμστερνταμ, στις 29 Αυγούστου 2014.[7]

Comments are closed